Арт събитието #вДъхНови града с NET1 събра 1080,28 лева за залесяване на квартал Младост, кампанията продължава

1080,28 лева за залесяване на кв. Младост дариха посетителите на арт събитието #вДъхНови града с NET1, което организирахме този уикенд в парк Младост 3. Гостите на мероприятието имаха възможност да се насладят на богата танцово-музикална програма, а желаещите да подкрепят каузата, направиха дарение или закупиха картина от благотворителната изложба на учениците от 144 СУ, наши партньори в зелената инициатива.

Ние не сме най-голямата компания в нашия град, но това, в което вярвам е, че най-сигурният път да направим средата около нас по-зелена и по-красива е, ако всеки от нас, без значение колко е голям или малък, допринесе, като направи нещо добро.“, заяви Петър Ризов, изпълнителен директор на NET1 и благодари на учениците, които приеха предизвикателството да се включат в инициативата и нарисуваха картините за изложбата. Дарителската кампания за залесяване се осъществява от „Фондация 77“, създател на инициативата „Когато станем 100 000 ще посадим гора“, а любезен домакин на проявата беше Столична Община, район „Младост“:

Радвам се, че съм тук, в тази приятна компания и ще бъда изключително щастлив, ако успеем заедно да направим нашите паркове и междублокови пространства  по-зелени, по-чисти и приятни места за отдих.“, заяви кмета, арх. Румен Русев.

Професионален комплект за художници зарадва и едно от децата, рисували за изложбата. Наградата бе изтеглена на случаен принцип и отиде при Христо Тодоров от 11 клас. Г-жа Ивелина Вълчанова, преподавател по “Изобразително изкуство в училището, под чието вещо ръководство децата подготвяха картините за базара, използва момента, за да насърчи децата да развиват таланта си и да подкрепят стойности каузи: „Вярвам, че когато с желание и вдъхновение подкрепяме добри каузи, отделяме от личното си време и енергия, резултатите винаги надскачат очакванията ни.“

Дарителската кампания продължава в офиса нив кв. Младост 3, с адрес ул. Филип Аврамов, бл. 301, където ще бъдат изложени още картини на децата. Всеки желаещ ще може да направи дарение за избрана от него творба и да занесе цвят и вдъхновение в дома си.

„Вярвам, че всички ние правим света, в който живеем и от всички нас зависи какво ще оставим за децата си след време, така че включете се в кампанията“, призова Никола Рахнев, създател на „Фондация 77“.

Залесяването ще се случи през есента, като всички събрани средства ще бъдат използвани за закупуване на дървета и храсти за облагородяване на междублоково пространство на ул. Кръстьо Раковски в кв. Младост 1.

Полезни връзки:

Официална Фейсбук страница на NET1: www.facebook.com/net1.bg

Официален сайт на Столична Община район „Младост“: https://mladost.bg/  

Официален сайт на 144 СУ „Народни будители“: https://144sou.bg/   

Назад