ДРАМАТИЧНИЯТ СЕРИАЛ ЗАПАДЕН СВЯТ | WESTWORLD СТАРТИРА НА 3 ОКТОМВРИ ПО НВО И НА HBO GO

 

 

Драматичният сериал „Западен свят“ | WESTWORLD започва първия си сезон от 10 едно-часови епизода на 3 октомври, само по НВО, в 04:00 и в 21:00 българско време. Епизодите ще бъдат на разположение и онлайнна HBO GO. Създаден от Джонатан Нолан (Interstellar, The Dark Knight) и Лиса Джой (Pushing Daisies, Burn Notice), които са и изпълнителни продуценти и сценаристи, а Нолан е и режисьор, сериалът е базиран на филма „Западен свят“ (1973) на Майкъл Крайтън (на 1 октомври от 20:00 по НВО 2, и ще бъде наличен на HBOGO).

Развиващ се на кръстопътя на близкото бъдеще и въображаемо минало, „ЗАПАДЕН СВЯТ“ | WESTWORLD е мрачна одисея за зората на изкуственото съзнание и бъдещето на греха и изследва свят, в който всяко човешко желание, независимо дали е благородно или низко, може да бъде задоволено.

В „Западен свят“ | WESTWORLD участватАнтъни Хопкинс (Носител на „Оскар“ за „Мълчанието на агнетата“), Ед Харис (Носител на „Златен глобус“ и номиниран за Emmy® за „Смяна в плана“ на НВО), Ивън Рейчъл Ууд (номинирана за „Златен глобус“ за “Thirteen”; номинирана за Emmy® иЗлатен глобус за „Милдред Пиърс“ на НВО), Джеймс Марсдън (филмите “X-Men”), Танди Нютън (“Мисията невъзможна 2”) и Джефри Райт (от „Утвърждаване“ на НВО; носител на Emmy® иЗлатен глобус за “Ангели в Америка” на НВО).

Сред основните персонажи в „Западен свят“ | WESTWORLD са: Д-р Робърт Форд (Антъни Хопкинс), брилянтен, тих и дълбок, творческият директор, главен програмист и основател на „Западен свят“, който има безкомпромисна визия за парка. Човекът в черно (Ед Харис)е квинтесенцията на чистото зло у един човек. Долорес Абърнати (Ивън Рейчъл Ууд)е красива и мила провинциалистка, дъщеря на фермер, която започва да открива, че цялото й идилично съществувание е всъщност една сложно-устроена лъжа.

            Теди Флъд (Джеймс Марсдън), новодошъл в малкия град в прерията, скоро проявява, както чара, така и таланта си с револвера. Красивата, остра като бръснач Мийви Мили (Танди Нютън)е гениална в разчитането на човека отсреща и съвършена в оцеляването, но цялото й отношение а ла „от там, където отивате вие, аз се връщам“ ще бъде поставено на изпитание. Бърнард Лоуи (Джефри Райт) е брилянтен, благороден ръководител на Програмния отдел на парка, чиито прецизни наблюдения над човешката природа са източник на  безгранично вдъхновение за творбата на живота му: да създава изкуствени хора.

Съ-сценаристът Нолън казва: „Като надграждаме невероятно провокативната концепция на оригиналния филм, ние искахме да повдигнем въпроса:  Ако можехме напълно да се потопим в една фантазия, в която можем да правим каквото си поискаме, щяхме ли да открием неща за себе си, които не ни се ще да знаем?“

            Съ-сценаристката Джой добавя: Също искахме да изследваме какво означава да бъдеш човек отвън навътре – през очите на „приемниците“: достоверните герои с изкуствен интелект, които са главната атракция на парка. Това е размисъл над съзнанието – благословията и бремето му – красиво олицетворени от забележителния ни актьорски състав.”

           В сериала участват и Теса Томпсън (“Крийд: Сърце на шампион”), Сидсе Бабет Кнудсен (Borgen), Джими Симпсън (“Нюзрум” на НВО), Родриго Санторо (“Фокус”), Шарън Уудуърд (“Да отгледаш Хоуп”), Ингрид Болсо Бернал (Chernobyl Diaries), Бен Барнс (“Хрониките на Нарния“), Саймън Куотърман (The Devil Inside), Анджела Сарафиян (The Twilight Saga: Breaking Dawn), Люк Хемсуърт (Infini) и Клифтън Колинс, младши (Star Trek).

Шарлът Хейл (Теса Томпсън) е мистериозен и умел провокатор с уникален поглед към „Западен свят“. Тереса Кълън (Сидсе Бабет Кнудсен), ръководител на „Качествен контрол“ на „Западен свят“, е отговорна за това парка да не изпадне в сътояние на хаос без сценарий. Нов посетител, Уилям (Джими Симпсън) първоначално е предпазлив с по-сладострастните атракции на парка, но малко по малко открива по-дълбоки значения.

            Хектор Ескатон (Родриго Санторо), вечният „най-търсен“ бандит на „Западен свят“ е привърженик на теорията, че Западът е диво място и единственият начин да оцелееш е ти да станеш хищникът. Елси Хюс (Шанън Уудуърд), ироничната изгряваща звезда на Поведенческия отдел, е натоварена със задачата да диагностицира странните прояви в държанието на приемниците в парка. Армистис (Ингрид Болсо Бердал) е див боец и брутален престъпник, чиято жестокост е равна единствено на изключителната й лоялност към съзаклятниците й.

     Клемънтайн (Анджела Сарафиян), една от най-популярните атракции на „Западен свят“, е майстор в завоалирането. Стъбс (Люк Хемсуърт) е здраво стъпилият на земята ръководител на Сигурност, натоварен с наблюдението на интеракциите между приемници и гости на парка.

 

--------

Създаден от Джонатан Нолан и Лиса Джой;

От изпълнителния продуцент, сценарист и режисьор Джонатан Нолан;

Изпълнителен продуцент и режисьор, Лиса Джой;

Изпълнителни продуценти Джей Джей Абрамс, Джери Уайнтрауб, Брайън Бърк

По филма на Майкъл Крайтън

--------

В ролите: Антъни Хопкинс, Ед Харис, Ивън Рейчъл Ууд, Джеймс Марсдън, Танди Нютън, Джефри Райт, Сидсе Бабет Кнудсен, Джими Симпсън, Родриго Санторо, Шанън Уудуърд, Ингрид Болсо Бердал, Бен Барнс, Саймън Куотърман, Анджела Сарафиян, Люк Хемсуърт и Клифтън Колинс, младши

--------

 

Назад