Експерти на NET1 преподадоха практически знания на студенти на SoftUni в партньорския курс „Computer Networking Fundamentals“

За втора поредна година телекомът на София NET1 си партнира със Софтуерния университет SoftUni в курса „Computer Networking Fundamentals“.

Обучителната част на курса е към своя край и след преподадената солидна теоретична основа от IT специалиста Васил Йорданов, настъпи момента и за най-ценната и интересна част от обучението - практическите занимания и демонстрации.

Вчера, 14 май, топ експертите на NET1 предаваха своите знания и опит в сферата, като разказаха повече за разликите между медните и оптичните кабели: какви са техните предимства и недостатъци, демонстрираха процесите по „кримпване“ на кабели и „сплайсване“ на оптика с помощта на прецизна апаратура, отговаряха на въпроси от страна на курсистите.

Целта на практическите упражнения бе, чрез работата с реално оборудване, обучаващите се придобият по-голяма увереност и стабилна база в света на компютърните мрежи. Усвоените от тях знания ще бъдат проверени на 26 май и 2 юни 2019, с тест и практически изпит.

Студентите, завършили с оценка над 4.50, ще получат възможност да започнат стаж в NET1, където да затвърдят придобитите знания.

Повече за курса „Computer Networking Fundamentals“:

Обучението, което започна на 03 април, има за цел да въведе курсистите в света на компютърните мрежи, като ги запознае с основните принципи на изграждането и функционирането им.

Преподавател е Васил Йорданов, който има дългогодишен опит в сферата - специализирал е в областта на мрежовите технологии, бил е трейнър и консултант в различни проекти и е сертифициран Microsoft, Cisco, HPE и Aruba инструктор.

През последните години работи като Subject Matter Expert (SME), преподавател по мрежови технологии и консултант по облачни услуги и сигурност. По време на курса студентите се запознават с принципа на работа на компютърните мрежи, придобиват знания за различни технологии и протоколи, усвояват умения за създаване на малки и средно големи мрежи, изграждане на топологии на мрежи, конфигуриране на мрежови устройства като суичове и рутери, както и придобиват знания и подход за намиране и отстраняване на мрежови проблеми.

На експертите на NET1 е отредена практическата част на обучението, която подготвя студентите и за втората част на финалния изпит – изграждане и конфигуриране на малка мрежа по определено задание.

Назад