Месец на Египет по Viasat History и Epic Drama!

За всички почитатели на тази древна цивилизация и нейните тайни, които продължаваме да разкриваме и до ден днешен, април ще предложи две заглавия, които не са за изпускане!

Гледай епичният мини-сериал в четири части - "Тутанкамон" на 20 и 21 април по Epic Drama!

Действието се развива сред златистите пясъци, надвисналите урви и изпепеляващата жега в Долината на кралете и разказва изключителната лична история на Хауърд Картър, известния британски археолог, открил гробницата на момчето крал Тутанкамон.

 

 

Историята проследява перипетиите, през които преминава младия Картър, трудностите, с които го сблъсква Първата световна война и всичко, което преодолява, за да направи откритието на живота си и едно от най-знаменателните открития в археологията и до днес - гробницата на Тутанкамон.

 

 

Египетски загадки по Viasat History - всеки делничен ден от 22 ч.

Откакто за първи път разчистват пясъка от Големия сфинкс в Гиза, археолози и историци бавно разкриват тайните му през изминалите две столетия.

През целия април, всяка делнична вечер можете да проследите стартиралата в началото на месеца поредица "Египетски загадки". Група изтъкнати учени и познавачи на Египет, използващи най-новите технологии, ще се опитат да разгадаят тайната древната цивилизация!

Експертите вярват, че някои от най-важните открития на този античен свят все още са затрупани от пустинните пясъци. Нова технология се опитва да разкодира най-устойчивите загадки на Египет, които имат потенциала да пренапишат човешката история. "Египетски загадки" изследва тези мистерии, съчетавайки експертен научен анализ със свидетелства от първа ръка от археолози, за да покаже в нова светлина скритите тайни на древния свят.

 

Назад