НЕТ1 се включи в благотворителното състезание по пътна безопасност „Мисия Безопасност“

НЕТ1 се включи в благотворителното състезание по пътна безопасност „Мисия Безопасност“

Отборът на телекома се нареди на второ място на теоретичната част от състезанието.

 На 14 и 15 октомври се проведе първото благотворително състезание по пътна безопасност между компании „Мисия Безопасност“. В него участие взе и отбор на НЕТ1.

Първият състезателен ден премина през оживена дискусия с полицай Захари Григоров от РУ - Сливница, а професионалният преподавател по теория и пътна безопасност Венцислав Илиев разказа интересни факти и постави участниците в симулативни ситуации с цел изпитване на техните знания, както и разясни често срещани грешки от шофьорите. Краят на първия състезателен ден бе поставен от решаването на изпитни листовки от отборите, като участниците от НЕТ1 се наредиха на второ място във временното класиране по брой верни отговори.

Вторият ден от „Мисия Безопасност“ бе с основна цел да изпита практическите умения на отборите-участници. Състезателната програма включваше най-бърза отборна смяна на гуми, полигон с конуси – квадрат за смяна на посока, успоредно и перпендикулярно паркиране. Състезателите бяха оценявани не само за бързина, но и за прецизност на изпълнението на задачитеот компетентно жури в състав: Владимир Тодор – председател на Българска асоциация на пострадали при катастрофи, Любомир Костадинов – сектор „Пътна полиция“ към СДВР, Росица Томова – ръководител на Holiday Heroes и Владимир Василев – собственик на автошкола Василеви.

След края на състезателните елементи се проведе забавна и полезна игра с Алко очила, чрез които водачите могат да проверят как виждат с 1,2 промила алкохол в кръвта. С тези очила шофьорите опитаха да направят т. нар. Змийорка между конуси с автомобил, а допълнително затруднение беше, че до водача да се вози негов съотборник, който трябва да държи чаша пълна с вода. Крайната цел бе успешно да бъде завършено упражнението, без бутнати конуси и разлята вода. След представянето си участниците бяха единодушни – никога не бива да се шофира след употреба на алкохол.

След двудневното състезание  отборите си тръгнаха с много нови знания и подобрени умения по пътна безопасност. 

Благодарение на участието си в състезанието, НЕТ1 ще подпомогне семейства в нужда, тъй като 20% от таксата за участие ще бъде дарена за провеждането на коледната инициатива на Holiday Heroes.

 

Назад