NET 1 става част от инициативата Homemade Green Sofia за по-зелена и по-красива София

NET 1 ще се включи като партньор и участник в страхотната инициатива Homemade Green Sofia, организирана от Иновейшън Стартър. Целта на проекта е да провокира мислене за това, какво и колко сами можем да направим, за да бъде София по-зелен, по-чист и по-приятен за окото европейски град. Като софийски телеком, NET 1 с удоволствие ще прегърне тази и още много подобни инициативи, които да подобрят средата на живот в София и да я направят по-зелена и красива.

Като част от проекта, NET 1 ще озелени и поддържа градинка пред сградата на централата си в кв. Дружба, която ще бъде от една страна място за отдих за всички от квартала, а от друга креативно и зелено co-working пространство с безплатен wi-fi и достъп за всички. Под слогана “Зелено с wi-fi в София”,  NET 1 ще осигури безплатни wi-fi зони и на други емблематични зелени паркови площи и градини в столицата.

За нас това не е просто един проект, в който участваме. Приемаме го като ангажимент. Ангажимент към София, към жителите на града, към самите нас. Ние сме един от най-големите телекоми в страната, въпреки че предлагаме услугите си само в София. Затова за нас София да бъде по-зелен и по-красив град е кауза, върху която сме мотивирани да работим все по-активно и по различни начини,“ споделя Петър Ризов, Управител на NET 1.

Кампанията Homemade Green Sofia е отворена както към фирми и общински сгради (детски градини, училища и други), така и към граждани. Участниците в него ще могат да се включат чрез снимки от свои проекти за зелени балкони, тераси, градини в четири категории:

 - Частни балкони и градини;

 - Фирми - със собствени сгради, офиси с балкони, градини или озеленена, с тяхна подкрепа, площ;

 - Детски градини и училища със собствена зелена площ, която е създадена с усилията и участие на учениците им;

 - Междублокови градски пространства и нестандартни решения, озеленени от частни лица или компании.

Присъединете се към нас в почистването на градинката!

Всеки може да се включи доброволно в почистването и озеленяването на зеления кът в кв. Дружба, който се намира пред сградата на NET 1. Облагородяването на градинката започва на 28 април с почистване от 14:00 ч. След като теренът бъде подготвен, специалисти ще извършат залесяване и облагородяване на градинката, което да я превърне едновременно в място за отдих и за работа.

Присъединете се към нас и нека да почистим заедно градинката – 28.04.2017, 14:00 часа пред сградата на NET 1 (карта).

 

Назад