Най-непримиримите животни в една телевизионна продукция от ново поколение

„Враждебната планета” е впечатляваща телевизионна поредица, прозорец към най-неблагоприятните и екстремни кътчета на Земята. Това единствено по рода си визуално преживяване ни запознава с най-непримиримите животни на света, за които оцеляването е въпрос на ежедневна и безмилостна борба с природата.

„Тази продукция е едно филмово пътешествие около света, представящо шест изключително екстремни биома. Бързата еволюция на планетата е надминала способностите на видовете да се приспособяват към враждебните условия и сега залозите са по-високи от всякога. Нашият видеоразказ разкрива как животните оцеляват,“ обяснява изпълнителният продуцент на „Враждебната планета“ и носител на „Оскар“ Гийермо Наваро.

Безспорният лидер в документалистиката, науката и откривателството, NationalGeographic, ще излъчи премиерния епизод на тази вълнуваща поредица от шест епизода на 28 април в 20:55 часа. Тогава ще се пренесем на едни от най-високите планини на света, дом на не малко животински видове, принудени да се приспособят към убийствено ниски температури и невъзможни релефи.

Благодарение на най-модерната и иновативна техника, позната на науката, и най-видните имена в областта на документалистиката, тази поредица разказва за дивата природа по начин, които единствено NationalGeographic умее – с изключително добре разказани истории, невероятни картини и безпрецедентен достъп до опитни експерти и непознати факти. Снимана за около 1800 часа, в продължение на две години, продукцията ни развежда из седемте континента и ни показва почти непроходими места, на които малцина са стъпвали и никой не е успял да заснеме преди – изключителни дълбини, височини, суши и води.

Продуцирана от Plimsoll Productions и екипа, създал PlanetEarth 2, историята е разказана от отличения с престижната награда БАФТА Беър Грилс. Изпълнителни продуценти са носителят на „Оскар“ Гийермо Наваро, номинираната за „Еми“ Марта Холмс, награденият с „Еми“ Том Хю-Джоунс, носителят на БАФТА Делбърт Шупман и самият Беър Грилс.  

Назад